تاريخ : چهار شنبه 27 آذر 1392 | 13:55 | نویسنده : sara

بازیابی پسورد روتر

در مقاله قبل نحوه بازیابی پسورد سویچ را به شما آموزش دادیم و همانطور که در مقاله قبل گفتیم فراموش کردن پسورد سویچ یکی از مشکلاتی است که احتمال وقوع آن بسیار است و به خاطر نیاوردن آن می تواند مشکلاتی را بوجود آورد. اما این مشکلات در فراموش کردن پسورد روتر هم می تواند وجود داشته باشد. لذا در این مقاله نحوه بازیابی پسورد روتر را به شما آموزش می دهیم.

بازیابی پسورد روتر

بازیابی پسورد روتر

 

بازیابی پسورد روتر

بازیابی پسورد روتر کمی متفاوت از بازیابی پسورد سویچ می باشد. بازیابی پسورد روتر را طی چند مرحله انجام می دهیم:

۱- ابتدا باید با کابل کنسول به روتر متصل شده باشیم

۲- روتر را خاموش می کنیم و سپس روشن می کنیم و در حین بالا آمدن روتر دکمه های CTRL+PauseBreak را نگه می داریم، به این شکل وارد محیطی می شویم که به آن ROmmon(Rom Monitor) می گویند

۳- دستور confreg 0×2142   را وارد می کنیم. که به این مفهوم است که لطفا از NVRAM که محل نگه داری تنظیمات اولیه روتر است چیزی را لود نکن و به شکل خام بالا بیا.

۴- سپس دستور reset را وارد می کنیم

۵- با وارد کردن دستور show startup تنظیمات اولیه روتر مشاهده می شود ولی  روتر با این تنظیمات بالا نیامده است. که اگر با این تنظیمات بالا میامد از ما همان پسورد فراموش شده را درخواست می کرد، ولی ما با دستور شماره ۳ از روتر خواستیم که با آن تنظیمات بالا نیاید

۶- حال که در روتر ورود کرده ایم  اگر تنظیمات قبلی که روتر با آن بالا نیامد را لازم داریم می توانیم با دستور زیر آن تنظیمات را برگردانیم و پسورد فراموش شده را هم ببینیم و یا عوض کنیم.

copy startup config running config

 

7- مشکلی که وجود دارد این است که روتر دیگر تنظیمات را از NVram لود نمی کند چون ما با دستور شماره ۳ این را از روتر درخواست کردیم. حال که مشکل حل شده باید از روتر بخواهیم که مثل گذشته تنیظیمات را از NVRAM لود کند. با دستور:config-register-0×2102

 

نکته: هنگامی که روتری را password recovery می کنیم و تمامی تنظیمات را از startup به running config منتقل می کنیم تمامی اینترفیس ها در حالت shutdown قرار میگیرند و با

به شکل دستی از این حالت خارجشان کنیم با دستور no shutdown

به این شکل بازیابی پسورد روتر را انجام دادیم.

 

 


برچسب‌ها: بازیابی پسورد روتر,

تاريخ : چهار شنبه 27 آذر 1392 | 13:53 | نویسنده : sara

لایه شبکه

اگر  با مدل هفت لایه ای osi یا tcp/ip  آشنا باشید(در دوره نتورک پلاس مطرح می شود) می دانید که یکی از مهمترین لایه ها ، لایه شبکه یعنی سومین لایه می باشد. در این مقاله قصد داریم کمی بیشتر در مورد لایه شبکه بدانیم. البته اگر بخواهیم به طور مفصل لایه شبکه رو بررسی کنیم به جرات به اندازه ۳۰ صفحه مطلب برای شما دارم . لذا به طور مختصر با این لایه بیشتر آشنا می شویم.

لایه شبکه

لایه شبکه

 

 

 

 

حتما در دوره نتورک پلاس یک سری توضیحات در مورد لایه شبکه می دانید مثلا اینکه این لایه وظیفه مسیریابی بسته ها را به عهده دارد و پروتکل این لایه ip است و اطلاعات را بسته بندی می کند و هر بسته یک آدرس مبدا و یک آدرس مقصد دارد. اما در این مقاله کمی بیشتر خواهیم دانست.

در بحث لایه ها همیشه لایه پایینی یک سرویس و خدماتی را برای لایه بالا فراهم می کند. که لایه شبکه با بسته بندی یا همان پکت ساختن و مسیریابی آن ها لایه انتقال را از درگیر شدن با این جزئیات راحت می کند.

حدس میزنم مفهوم رو متوجه شدید ولی براتون خیلی ملموس نیست که یعنی چی که خدماتی رو ارائه میده. من یک مثال ساده میزنم که توی این مثال وظیفه لایه انتقال و لایه شبکه کاملا مشخص میشه و شما هم متوجه میشید که منظور از این خدمات چیه.

تفاوت لایه شبکه و لایه انتقال و خدمتی که لایه شبکه به لایه انتقال ارایه می دهد

فرض کنید که در خانه خود چندین خواهر وبردار هستید  و در شهر تهران زندگی می کنید  و بنده هم به همراه خواهر و برادرانم در شهر اهواز زندگی می کنیم(البته انقدر زیاد نیستیم:D)

من قصد می کنم که نامه ای برای شما که یکی از اعضای خانواده هستید بنویسم. نامه را می نویسم و به مامور پست(فرض کنید همیشه دم در خونمون ایستاده که نامه ای داشتیم ببره تحویل بده) تحویل می دهم. م

مامور پست نامه را حمل می کند و به دم در منزل شما می رساند سپس نامه را تحویل ماموری که دم در شما ایستاده است می دهد. ماموری که دم درب منزل شماست نامه را تحویل گرفته و درب منزل شما را میزند. شما درب را باز می کنید و نامه را دریافت می کنید. سپس متوجه می شوید که من نامه را به برادر بزرگ شما نوشته ام و نامه را تحویل برادر بزرگ می دهید.

در این مثال مامورین پست همان مسیریاب ها هستند که در لایه شبکه فعالیت می کنند و نامه هم همان بسته ارسالی است.  خانه ما و خانه شما هرکدام یک سیستم در شبکه هستند. و اعضای هر خانه یک پورت یا به عبارتی یک پروسه هستند.  پس لایه شبکه  همان مامورین پست بودند و من و شما که نامه ها را به مامور پست تحویل دادیم و از مامور پست تحویل گرفتیم  نقش لایه انتقال را بازی میکریدم. اینکه نامه از کدام خانه آمده و به کدام خانه باید برسد را لایه شبکه یعنی مامورین پست انجام می دادند ولی وقتی نامه به ماشین مورد نظر یا همان خانه مورد نظر می رسید این وظیفه لایه انتقال یعنی من و شما بود که تشخیص دهید که این نامه برای کدام یک از اعضای خانه یا به عبارتی مربوط به کدام یک از پورت های ماشین است. تمامی این اطلاعات هم در بسته بود ولی مامورین تنها به ادرس مبدا ومقصد نگاه می کردند تا خانه را پیدا کنند و پس از یافتن خانه این وظیفه شما یعنی لایه انتقال بود که نامه را به عضو درست خانواده یعنی پورت درست برسانید.

در اینجا لایه شبکه یعنی مامورین پست باعث شدند که  من و شما که لایه انتقال هستیم درگیر این مسئله نشویم که نامه باید از کدام مسیر و چگونه عبور کند تا به خانه مورد نظر برسد بلکه این وظیفه لایه شبکه یعنی مامورین پست هست  مامورین پست یا همان لایه شبکه این خدمت را به ما ارایه دادند تا از مسیریابی نامه بی نیاز شویم ولی در عوض مامورین پست هم برایشان اهمیت نداشت که نامه برای کدام عضو هست بلکه فقط تا رسانیدن نامه به خانه وظیفه آنها بود اینکه این نامه برای کدام عضو است وظیفه لایه انتقال می باشد.

در اینجا هم یه جورایی تفاوت لایه انتقال و لایه شبکه را متوجه شدیم و هم یکی از خدماتی که لایه شبکه برای لایه انتقال فراهم می کند را یاد گرفتیم.

 

نکته: وقتی شما بسته را در شبکه ارسال می کنید ،همانطور که گفته شد مسیریاب ها یا همان لایه شبکه تنها بسته را به مقصد میرساند و وقتی بسته به مقصد رسید لایه انتقال در آنجا با توجه با اطلاعات بسته متوجه می شود که این بسته برای کدام قسمت سیستم است آیا مربوط به پورت ۸۰ یعنی http است . آیا مربوط به پروت های دیگر است و قصد ارتباط با یکی از نرم افزار ها را دارد.

 

امیدوارم تونسته باشه مفهوم رو برسونم. در صورتی که سوالی دارید حتما مطرح کنید.

 

توصیه: دوستان عزیز.در دوره های سیسکو به نسبت مایکروسافت بیشتر روی مفهوم کار می شود اما از آنجا که خود این دوره ها هم جنبه عملی دارند لذا نمی توان تنها بر روی مفهوم کار کرد و افرادی که شبکه کار می کنند تمامی اطلاعات و دانش خود رو تنها از طریق دوره های سیسکو به دست نیاورند از طریق کار عملی هم تا حدودی به دست آورند زیرا کار عملی تجربه را بالا می برد نه دانش را. این افراد در کنار تمامی کارهای عملی و  دوره های سیسکو به مطالعه هم پرداخته اند. اگر تمایل داید به مفهوم هایی مثل بالا بیشتر آشنا شوید توصیه می کنم کتاب شبکه تننبام ترجمه دکتر پدرام را از اینترنت دانلود کنید. در خیلی از دانشگاه ها برای درس شبکه ۱ و شبکه ۲ بچه های فناوری اطلاعات تدریس می شود. موفق باشید


برچسب‌ها: لایه شبکه,

صفحه قبل 1 ... 12 13 14 15 16 ... 17 صفحه بعد