تاريخ : پنج شنبه 28 آذر 1392 | 16:19 | نویسنده : sara
 
 
 

معرفی میکروتیک

میکروتیک از سال ۱۹۹۵ فعالیت خود را در عرصه صنعت فناوری اطلاعات با ارائه راه حل های سرویس دهنگان اینترنت بیسیم ( WISP) در کشور لاتویا ( لتونی ) آغاز و همچنین در سال ۱۹۹۶ با انجام پروژه های وایرلس در نقاط مختلف جهان به کار خود ادامه داد تا در نهایت در سال ۱۹۹۷ سیستم عاملی جهت راه حل های مسیریابی و شبکه های بی سیم را با قابلیت های فراوان و شگفت انگیزی به نام RouterOS تولید نمود که قابلیت نصب بروی سیستم های کامپیوتری را دارا بود. با گسترش فعالیت ها و از جمله محبوبیت این سیستم و عملکرد های فوقالعاده آن در زمینه شبکه این شرکت موفق به تولید سخت افزار در کنار سیستم عامل خود با نام RouterBoard گردید .در حال حاضر این شرکت در کلیه کشور ها و پنج قاره نمایندگی های فروش ، مشاور و مدرس های فراوانی دارد که نحوه کار و استفاده از تجهیزات این شرکت را عرضه و به دیگران آموزش میدهند. با محبوبیت یافتن تولیدات این شرکت جلسات بین المللی و رسمی با مدیریت میکروتیک هر ساله در قاره های مختلف جهان با نام Mikrotik User Meeting) MUM ) برپا می گردد ، اولین سمینار کاربران میکروتیک در سال ۲۰۰۲ برگذار شد .

محبوبیت این شرکت در میان مصرف کنندگان جهان مربوط به هزینه بسیار پایین این سیستم عامل و همچنین سخت افزار های آن و به علاوه قابلیت انجام چندین کار در لحظه بدون خطا و محدودیت میباشد که به کمک هسته اولیه آن که بر پایه لینوکس میباشد بنا شده است . اخیرا این شرکت اقدام به تولید یک محصول جدید RouterBoard با نام Cloud Core Router نموده است که دارای پردازشگر ۳۲ هسته ایی به همراه ۲ گیگابایت حافضه رم میباشد که توانسته شگفتی بسیاری در صنعت فناوری اطلاعات را متحول شود .

 

ویژگی های میکروتیک

Mikrotikویژگی های زیادی دارد که برخی از آنها را ذکر میکنیم:

یکی از ویژگی های MikroTik این است که اکثر سرویسهای آن مانند NAT , Bandwidth Manager , Filtering و ... بر روی Layer3 انجام می پذیرد و به همین دلیل نیازی به لایه های بالاتر ندارد که این خود مقدار قابل توجهی در بالا بردن کیفیت و performance سیستم تاثیر دارد. این امر به ما این امکان را می دهد که بر روی یک pc معمولی به عنوان مثال یک کامپیوتر Pentium 2 با 64M فضای RAM مقدار زیادی پهنای باند را رد کرده و اعمالی مثل NAT و Filtering روی آنها انجام دهیم.

در واقع MikroTik از pc های ما یک router کارآمد می سازد و این امکان را به ما می دهد که به آسانی بر روی آن پورتهای مختلف را اضافه و کم کنیم.

یکی دیگر از ویژگی های MikroTik پایداری آن است. MikroTik همانند یک روتر قوی از سرعت بوت بالا و عملکرد خودکار بدون نیاز به هیچ گونه login یا استارت کردن هر نوع سرویس بر خوردار است.

علاوه بر دسترسی محلی می توان MikroTik را به وسیله Telnet و SSH و Web server داخلی آن و رابط ویندوزی ارائه شده به همراه MikroTik به نام Winbox تنظیم کرد.

دیگر قابلیت قابل توجه MikroTik سرعت نصب و سرعت تنظیمات آن است. MikroTik در عرض چند دقیقه نصب و براحتی تنظیم میشود و این قابلیت در آن وجود دارد که بتوان تنظیمات آن را Import و Export کرد.

دیگر نقطه قوت MikroTik به صرفه بودن آن نسبت به نمونه های مشابه سخت افزاری است. با خرید یک عدد RouterOs و یک سرور با قدرتی متناسب با کار ما میتوانیم کارایی گرانفیمت ترین سخت افزارهارا با چندین برابر هزینه کمتر داشته باشیم. البته بماند که ما اکثرا از ورژن های کرک شده استفاده کرده و آنچنان پهنای باندی نداریم که بیشتر از یک کامپیوتر PC نیاز شود.

این دستگاه جزو مسیریاب‌های قوی ارائه شده و همرده مسیریاب‌های شرکت سیسکو می‌باشد و دارای قابلیت‌های منحصر به فرد می‌باشد. از قابلیت‌های میکروتیک می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

مسیریابی (routing)‏

دیوار آتش (firewall)‏

بی سیم به (wireless)‏

پروتکل پیکربندی پویای میزبان (Dhcp server)‏

برگردان نشانی شبکه و میزبان نماینده nat and proxy server)‏

پشتیبانی از آی‌پی نسخه ۶ (IPv6 support)‏

مدیریت کاربر (user managment)‏

تعادل‌رسانی بارگذاری (load balancing)‏

صفحه مدارهای مسیریاب‌های میکروتیک به طور کلی به دوسته مسیریاب‌ها و بی سیم‌ها تقسیم می‌شوند البته دستگاه‌های بی سیم هم توانایی مسیر یابی را دارند اما عمده استفاده آنها در صنعت بی سیم می‌باشد.

RouterOS

محصول اصلی میکروتیک سیستم عامل مبتنی بر لینوکس است که به عنوان MikroTikRouterOS شناخته می شود. با نصب بر روی سخت افزار اختصاصی همان شرکت (RouterBOARD) و یا بر روی رایانه های استاندارد مبتنی بر x86، سخت افزار را به یک مسیریاب شبکه تبدیل می کند و بسیاری از ویژگی های اضافه مختلف را به اجرا در می آورد؛ مانند دیواره آتش، خدمات دهنده و سرویس گیرنده شبکه خصوصی مجازی (VPN) ، شکل دهنده و ارتقا دهنده کیفیت خدمات پهنای باند. همچنین ویژگی نقطه دسترسی (Access Point) و دیگر ویژگی ها را در شبکه های بیسیم بازی می کند. به منظور ارتقای سطح عملکرد این سیستم عامل باید مجوز (لایسنس) هر ویژگی را دریافت کرد. برنامه کاربردی این شرکت برای سیستم عامل مایکروسافت ویندوز، Winbox نام دارد؛ که یک رابط گرافیکی کاربر برای پیکربندی مسیریاب و نظارت بر کارکرد آن فراهم می کند. درعین حال RouterOS امکان دسترسی را از طریق FTP، telnet، و SSH مهیا می کند. به علاوه، برای مدیریت و نظارت یک برنامه کاربردی رابط (API) جهت دسترسی مستقیم از طریق برنامه های کاربردی نیز وجود دارد

ویژگی های  router os:

RouterOS از بسیاری برنامه های کاربردی که توسط ارائه دهندگان خدمات اینترنت استفاده شده می شود پشتیبانی می کند. به عنوان مثال OSPF و سوئیچینگ برچسب چندقرارداری (VPLS / MPLS). پشتیبانی محصول توسط میکروتیک از طریق انجمن و ویکی انجام می گیرد. بدین وسیله نمونه هایی از تنظیمات حرفه ای و کلی ارائه می شود.پشتیانی رابط های شبکه در این نرم افزار تقریبا شامل تمام رابط های شبکه (NIC) که هسته لینوکس 2.6.16 پشتیبانی می کند، بجز رابط بی سیم. که در این بین رابط های ساخت Atheros و PRISM مستثنی هستند.

مسیریاب‌های میکروتیک

مسیریاب‌های پر کاربردی که در حال حاضر تولید می‌شود عبارتند از:

مسیریاب250G

مسیریاب 750

مسیریاب 750G

مسیریاب 751U-2Hnd

مسیریاب 450

مسیریاب450G

مسیریاب 1000:مسیریاب هزار به عنوان مسیریاب مرکزی(core Router)‏ برای شبکه‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

مسیریاب 1100:مسیریاب هزار و صد به عنوان مسیریاب مرکزی(core Router)‏ برای شبکه‌های بزرگ مورد استفاده قرار می‌گیرد.

بی‌سیم‌های میکروتیک

بی سیم‌های میکروتیک عبارتند از :

411

411A

411R

411AR

411U

411AH

411UAHR

433

433AH

433UAH

493

493AH

493G

600A

800

RB711-5Hn-M

RB711-5Hn-U

RB711A-5Hn-M

RB800

RB751U-2HnD

RBSXT-5HnD

چیپ های تولید فرکانس میکروتیک

چیپ های تولید کننده فرکانس میکروتیک عبارتند از:

R52

R52H

R52N

R52HN

R52NH

R5H

R2N

R52NM

سیستم‌عامل میکروتیک

سیستم‌عامل میکروتیک در واقع همان هسته مرکزی دستگاه‌های میکروتیک اند و مشابه سیستم‌عامل در روترهای سیسکو عمل می‌کنند. در حال حاضر جدیدترین سیستم‌عاملی که توسط شرکت میکروتیک ارائه شده نسخه 6 می‌باشد که نسخه پایدار و قابل اطمینان این سیستم‌عامل است.

مجوز استفاده(Lisence)

میکروتیک برای کاهش هزینه‌ها از مجوزهای مختلفی در بکارگیری دستگاه‌ها استفاده کرده‌است آنچه امروز قابل ارائه است مجوزهای سطح سه، چهار، پنچ و شش است. هرگاه شما دستگاه میکروتیک را خریداری می‌کنید بر روی آن دستگاه شما مجوز استفاده با یکی از سطوح سه، چهار، پنچ و یا ۶ را دارید. هر مجوز امکان مدیریت کاربران بیشتری را در شبکه به شما می‌دهد. بالاترین سطح مجوز که سطح شش است به شما امکان مدیریت در تمامی امکانات و کاربران نامحدود را می‌دهد.

 

آموزش میکروتیک قسمت اول (نصب router os) و نصب از طریق vmware

ویرایش
 
 
 
 

نصب RouterOSبر روی کامپیوتر ساده و به صورت زیر می باشد:

1-ابتدا فایل ایمیج routeros با پسوند isoرا دانلود کرده سپس آن را با برنامه ای مثل Neroبر رویcd رایت کنید و سپس سیستم را با این cd،boot  کنید. شما پس از نصب تا 24 ساعت میتوانید بدون مجوز و رایگان از آن استفاده کنید.

 

 

 

پس از بوت شدن cdشما منوی نصب را به صورت شکل زیر مشاهده می کنید:

 

سرویسها و پکیج های مورد نظر خود را با استفاده از کلید های جهت و spaceانتخاب کرده سپس با زدن کلید iنصب را آغاز کنید.

برای انجام  نصب کلیدy  را فشار دهید

کلید n را فشار دهید
 

در این مرحله نرم افزار نصب شده و پس از خارج کردن cdبا زدن کلید Enterسیستم را ری استارت کنید تا سیستم با RouterOSنصب شده بالا بیاید.

 

نصب از طریق VMware:

همچنین میتوانRouterOSرا با استفاده از برنامه VMware به صورت مجازی نصب کرد.

 

در تصویر زیر گزینه سوم را انتخاب میکنیم تا فایل ایمیج را بعدا به برنامه اضافه کنیم

نوع سیستم عامل و نام آن را انتخاب می کنی

 

در تصویر زیر مکان نصب و نامی که به ماشین مجازی خود اختصاص می دهیم را معلوم می کنیم

 

یک گیگ هارد برای میکروتیک کافی است

 

در تصویر بالا به میکروتیک۱۶ مگابایت حافظه اختصاص داده بر روی customize hardware... کلیک کرده تا صفحه زیر باز شود. ما در این تصویر ۵۱۲ مگابایت را انتخاب کردیم اما ۱۲۸تا۲۵۶ مگابایت رم کافی است.

 

خوب حالا ماشین مجازی ما ساخته شد و باید فایل ایمیج را به آن اضافه کنیم .برای این کار مانند شکل زیر عمل می کنیم.

 

روی گزینهvmکلیک کرده و تنظیمات (setting) را انتخاب می کنیم

.

 

در صفحه زیر ، گزینه CD/DVD را انتخاب کرده ودر قسمت راست صفحه با کلیک بر روی Browse فایل ایمیج خود را انتخاب می نماییم.حال ماشین مجازی را اجرا می کنیم

.

 

در تصویر زیر حرف a را برای انتخاب تمام موارد تایپ کرده وبرای نصب آنها i را تایپ می کنیم

.

 

در هنگام نصب دو سوال پرسیده میشود که با تایپ y به منظور yes آنها را رد می کنیم. در تصویر زیر میکروتیک ما نصب و اماده اجرا می باشد.

 



نظرات شما عزیزان:

میلاد
ساعت23:26---29 آذر 1392
سلام خسته نباشی.عالی بود

میلاد
ساعت23:24---29 آذر 1392
خسته نباشی.عالی بود

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






برچسب‌ها: آموزش میکروتیک قسمت اول,